Publisert: 15.11.20

Swipload Q&A – Bli kjent med løsningen vår!

Vi får ofte spørsmål om hvordan Swipload fungerer. I denne artikkelen finner du svarene.

Først og fremst:

Swipload gjør det enklere og mer effektivt for kjøpere av transport å få løst sitt fraktbehov. For transportørene er Swipload dermed en kanal hvor man raskt og enkelt kan få tilgang på flere oppdrag.  

Dette er spørsmålene vi som oftest får fra transportører, sjåfører og transportkjøpere:

Er det slik at private kan legge inn oppdrag på Swipload?

- Nei, private har ikke adgang til å legge ut oppdrag - det er det kun produsenter, grossister eller transportører selv som kan gjøre. Private har heller ikke brukertilgang til Swipload.

Er det slik at andre kan se prisene jeg som transportør gir på oppdragene?

- Nei, det er kun oppdragsgiver som kan se prisene - ingen andre. Dermed kan ikke brukere på Swipload underby hverandre. 

Må jeg logge på Swipload for å gi priser og for å følge med på hvilke ledige oppdrag som kommer?

- Nei, alle brukere får varslinger om nye oppdrag via mail eller sms. Hver enkelt bruker bestemmer selv varslingene, slik at man kun får varslinger om oppdragene som passer og er mest interessante. Varsling gis på mail eller sms – eller begge. Man kan også gi pris på et oppdrag direkte fra lenker i varslingen. Alle varslingstjenester fra Swipload er gratis.

Er det slik at Swipload megler oppdragene selv?

- Nei, Swipload er kun software. Det er også kun transportører og sjåfører selv som gir pris på oppdragene som transportkjøperne publiserer. Dermed er Swipload i praksis drevet av transportkjøperne og transportørene selv. 

Bruker Swipload utenlandske biler for å prise oppdragene lavest mulig?

- Nei, Swipload kan kun brukes av norske transportselskaper med norsk transportløyve. Selv om alle kan sende Swipload en henvendelse om brukertilgang via kontaktskjemaet på swipload.no, blir hver henvendelse sjekket manuelt av teamet i Swipload - som selv står for opprettelsen av brukernavn og passord. Her får kun profesjonelle, norske transportører med løyve endelig brukstilgang. På denne måten har Swipload til enhver tid full kontroll på hva slags transportører som kan frakte oppdrag via Swipload. Det er heller ikke Swipload som setter pris - det bestemmer oppdragsgiver selv. 

Kan et oppdrag fra Swipload megles videre til en utenlandsk transportør?

- Dette kan i verste fall skje. Men da er det en norsk transportør selv som står bak meglingen – ikke Swipload. Norske transportører som megler bort oppdrag til utenlandske transportører vil miste brukstilgangen til Swipload. Her kontrollerer Swipload transportøren som henter og leverer oppdraget mot transportøren som fikk tilslag på oppdraget. 

Hvilke garantier har jeg som kjøper av transport for at transportørene knyttet til Swipload er kvalitetssikret?

- Samtlige transportører knyttet til Swipload er manuelt sjekket av Swipload`s support-team. Vi gjør bakgrunnsjekk av transportørens løyve, økonomi og at den overholder norske arbeidslivsbestemmelser. I tillegg gjennomfører vi alltid en samtale med hver transportør hvor vi informerer om reglene for bruk, og gir dem en grunnleggende innføring i systemet. Transportører risikerer forøvrig å miste brukstilgang om det skulle oppstå negative situasjoner rundt transportoppdragene som utføres. 

Swipload gir meg enkel tilgang på godsoppdrag og mindre administrativt arbeid.

Oddmund Aga
Aga Transport

Vil du vite mer om Swipload?

Om du er Transportør eller Transportkjøper - send oss en henvendelse i kontaktskjemaet under, så tar vi kontakt:

OBS! Til tider har vi mye å gjøre. Av kapasitetshensyn kan derfor ta noe tid før du hører fra oss. Vi gjør vårt ytterste for at dette ikke skal ta lengre tid enn én virkedag.